The Glenlivet Illicit Still Single Malt Scotch Whisky

124283303 10158756219025902 3474663125223891813 oEen echte klassieker van een eersteklas distilleerderij die ik voor het eerst in 1990 bezocht – op mijn zoektocht naar de bron van het levenswater. Ik zou er nog vele malen terugkeren en diverse boeken mogen signeren in het visitor centre, tijdens verschillende edities van het Spirit of Speyside festival.

Dit nieuwe vloeibare juweeltje brengt een ode aan de ‘illegale’ start van de Glenlivet distilleerderij en is uitgebracht als speciale limited edition.

Het herinnert mij aan die keer dat Dave Broom en ik een aantal jaren geleden samen met een van de still men van The Glenlivet, achter de distilleerderij, de sma’ still mochten helpen opstoken. Zo zou die eerste illegale ketel van The Glenlivet er uit hebben kunnen zien.

The Glenlivet Illicit StillDeze legale versie is 12 jaar oud, niet-koudgefilterd en gebotteld op 48% ABV. De adviesverkoopprijs is 46 euro.

Becky en ik vonden hem erg lekker. Hier onze proefnotitie:

Uit glas stijgen aroma’s van rijpe ananas, kokosnoot en zachte karamel op. De smaak doet denken aan peer en perzik, naast die karamel-toon uit de geur. De afdronk is heel soepel en houdt lang aan. Kortom, gewoon een hele fijne, herkenbare Glenlivet.

Generated by Feedzy