Morrison & Mackay gaat verder als Morrison Scotch Whisky Distillers

Morrison Scotch Whisky DistillersMorrison & Mackay gaat verder als Morrison Scotch Whisky Distillers. Dat is besloten nu Brian en Jamie Morrison sinds vorig jaar de enig overgebleven eigenaren zijn. Om het nieuwe hoofdstuk in te luiden, lanceert de onafhankelijke bottelaar een nieuwe reeks whisky’s.

Het managementteam onder leiding van algemeen directeur Douglas Crawford heeft grote ambitie voor de toekomst van het familiebedrijf. Dat blijkt uit de investeringen die gedaan zijn, onder andere in de complete vernieuwing van de whiskyportfolio van het bedrijf, die de komende zes maanden wordt uitgerold.

Ons whiskybedrijf bestaat al vijf generaties en daarmee zijn we een van de oudste whiskyfamilie’s’, zegt Jamie Morrison, voorzitter van Morrison Scotch Whisky Distillers. ‘We hebben allerlei verschillende functies gehad, van kruidenier en broker tot blenders, bottelaars en distilleerders.’

Door deze historie heeft Morrison Scotch Whisky Distillers de beschikking over veel verschillende en unieke vaten van bekende Schotse distilleerderijen. Càrn Mòr is het eerste merk dat een make-over krijgt. Op de fles komt het logo en de naam van Morrison te staan, met daaronder de filosofie van het bedrijf: geduld, intuïtie en integriteit.

Càrn Mòr is een reeks single cask of small batch whisky’s met elk een eigen karakter en verhaal. Onder het merk komen drie verschillende series. Strictly Limited is een whisky in kleine oplage gebotteld op 47.5%. Celebration of the Cask bestaat uit single casks op cask strength. De Family Reserve is het kroonjuweel. Alleen extreme gelimiteerde en zeldzame whisky’s worden onder dit label op de markt gebracht.

In het komende jaar brengen we ook onze eerste eigen single malt op de markt, gedistilleerd in Aberargie net buiten Perth’, vertelt Jamie Morrison. ‘Dat moment is een terugkeer naar het distilleren voor onze familie, iets wat we 25 jaar geleden voor het laatst gedaan hebben.’

Generated by Feedzy