Spirit of Speyside gaat dit jaar digitaal

Spirit of Speyside 2021Vorig jaar werd het Schotse whiskyfestival Spirit of Speyside afgelast, maar dit jaar gaat de organisatie over op een online versie. Tijdens het festival, dat dit jaar in april gehouden wordt, kunnen deelnemers kennismaken met de hun geliefde distilleerderijen en de mensen achter de whisky.

In de komende weken wordt het volledige programma bekendgemaakt, maar vooralsnog staat er in ieder geval al een tour van Dalmunach op het programma, een van Schotlands modernste distilleerderijen. Die tour wordt door meesterdistillateur Alan Winchester gegeven. Ook een kennismaking met de nieuwe range van BenRiach behoort tot de mogelijkheden, net als een virtuele tour van Malt Whisky Country met The Malt Whisky Trail.

Festivalvoorzitter James Campbell: ‘Aangezien whiskyliefhebbers dit jaar niet naar Speyside af kunnen reizen voor ons jaarlijkse festival, brengen we het festival bij hen thuis. Hopelijk is het later in het jaar dan weer veilig genoeg, zodat mensen alsnog onze regio kunnen bezoeken.’

De organisatoren hebben de voorzichtige hoop dat een fysieke versie van het festival later dit jaar alsnog mogelijk is. Als datum wordt nu over 3 tot en met 8 november gesproken. Sowieso is de planning dat er in 2022 weer een normale editie van Spirit of Speyside is.

Het volledige programma voor het digitale festival staat vanaf 11 maart op spiritsofspeyside.com. Tickets zijn vanaf 16 maart te koop.

Generated by Feedzy