Speyside Distillers bouwt nieuwe distilleerderij

Speyside DistillersSpeyside Distillers heeft een nieuwe distilleerderij aangekondigd in de Schotse Speyside-regio. Er is nu nog weinig bekend over de plannen, maar het bedrijf mikt op een ultramodern broertje voor de Speyside Distillery.

Speyside Distillery is bekend van de SPEY single malts. Onlangs zijn er voor die distilleerderij twee nieuwe distillateurs aangenomen, zodat aan de steeds maar stijgende vraag naar whisky voldaan kan worden. Met die ontwikkeling in het achterhoofd wil moederbedrijf Speyside Distillers nu ook een tweede distilleerderij bouwen.

‘Afgelopen jaar was vanwege COVID-19 een uitdaging’, vertelt managing director Patricia Dillon. ‘Daarnaast waren de importheffingen van de Verenigde Staten een extra probleem. We moesten onze strategie aanpassen, zodat onze onderneming kan doorgroeien.’

‘In 2019 hebben we onze productie daarom verhoogd en dit jaar produceren we vijf keer zoveel als gebruikelijk’, vervolgt Dillon. ‘Door een nieuwe distilleerderij te bouwen, kunnen we dit ook in de toekomst blijven volhouden. Sterker nog: er is dan zelfs ruimte voor uitbreiding.’

De precieze plannen, zoals de locatie en het ontwerp, worden nog niet bekendgemaakt. Maar chief executive John Harvey McDonough heeft er alle vertrouwen in dat dit de perfecte vervolgstap is voor het merk SPEY en de nalatenschap van zijn familie.

‘Het bouwen van een nieuwe distilleerderij is natuurlijk nogal een verplichting om aan te gaan’, vertelt McDonough. ‘Maar we kijken enorm uit naar de mogelijkheden die het met zich meebrengt. We blijven waarde hechten aan onze ervaring en de geschiedenis van de whiskyindustrie, maar willen ook innoveren en nieuw talent een kans geven.’

Generated by Feedzy