Whiskypakhuis als vaccinatielocatie aangeboden

Douglas Laing vaccinatieDouglas Laing, een grote onafhankelijke bottelaar van Schotse whisky, heeft een van haar pakhuizen aangeboden bij de Schotse overheid voor vaccinaties. Het gebouw heeft een oppervlakte van bijna 1900 vierkante meter en kan 24 uur per dag en zeven dag per week gebruikt worden.

Het pakhuis ligt centraal in Schotland en omdat het spiksplinternieuw is, liggen er nog geen whiskyvaten op die locatie. Douglas Laing heeft het gebouw daarom officieel beschikbaar gesteld aan de Schotse premier Nicola Sturgeon. Volgens de onafhankelijke bottelaar zouden er 353 mensen tegelijk gevaccineerd kunnen worden.

Het coronavirus en Brexit hebben grote gevolgen voor de Schotse whiskyindustrie, maar er is licht aan het einde van de tunnel’, vertelt Chris Leggat, de directeur van Douglas Laing. ‘We zouden graag een bescheiden rol spelen in het vaccinatieproces van de Schotse overheid. Ons pakhuis, dat in een geweldige locatie ligt, staat tot hun beschikking.’

Generated by Feedzy