Hunter Laing lanceert nieuwe Scarabus single malts

ScarabusDe Schotse onafhankelijke whiskybottelaar Hunter Laing heeft hun reeks Scarabus Islay single malts met twee nieuwe whisky’s uitgebreid. Naast de al bestaande Scarabus Specially Selected, komen er een 10 jaar oude Scarabus en eentje op Batch Strength bij.

Sinds de lancering van Scarabus in aanloop naar Feis Ile in 2019, heeft deze single malt veel whiskyliefhebbers weten te overtuigen. ‘Scarabus is een succesvolle whisky voor ons’, zegt Stewart Laing, de algemeen directeur van Hunter Laing. ‘We zijn erg trots op Scarabus en daarom zijn we blij met deze twee nieuwe leden van de Scarabus-familie.’

De nieuwe Scarabus 10 jaar is op 46 procent gebotteld en heeft de klassieke smaken van ‘zoete Islay turfrook, maar met extra complexiteit’. De whisky rijpte in refill en ex-bourbonvaten, én in vaten van nieuw Amerikaans eikenhout. Daarnaast komt er de Scarabus Batch Strength, die op 57 procent gebotteld is en een vergelijkbare smaakervaring geeft, maar dan veel krachtiger.

De smaak is onmiskenbaar. De turf van Islay, rook en zeezout in de neus, met warm leer en vanille in de mond, wat leidt tot een lange finish met alle elementen waar liefhebbers van Islay whisky blij van worden.

De nieuwe whisky’s worden binnenkort in Nederland verwacht. Een verkoopprijs is nog niet bekend.

Generated by Feedzy