Glenkinchie opent nieuw bezoekerscentrum

Glenkinchie BezoekerscentrumDe planning is niet ideaal, maar Glenkinchie opent deze week een nieuw bezoekerscentrum. De distilleerderij ligt niet ver van Edinburgh en de verwachting is dan ook dat Glenkinchie veel toeristen gaat trekken — zodra dat weer mogelijk is natuurlijk.

Glenkinchie ligt in East Lothian, een regio die ook wel bekend staat als de tuin van Schotland. Zowel het bezoekerscentrum als de tuin rondom de distilleerderij hebben een enorme transformatie ondergaan. Deze ontwikkeling is onderdeel van een project van eigenaar Diageo, waarbij 185 miljoen pond gestoken wordt in whiskytrekpleisters door heel Schotland.

Glenkinchie wordt de nieuwe Lowland-thuisbasis van Johnnie Walker, de eerste van vier distilleerderijen in Schotland die samen een netwerk van bezoekerscentra vormen. In het hart van dat netwerk komt de toekomstige Johnnie Walker-attractie in Edinburgh te liggen.

Het bezoekerscentrum van Glenkinchie werd geopend door Barbara Smith, managing director of brand homes van Diageo. ‘Dit is de eerste stap in onze investeringsronde in Schots whiskytoerisme. We beseffen dat dit een moeilijke tijd is voor de toerismesector in Schotland. We hebben nog een lange weg te gaan die bol staat van de onzekerheid. Maar we geloven in de veerkracht van onze branche en gemeenschap.’

Bezoekers zijn vanaf 29 oktober welkom, maar wel onder strikte coronarichtlijnen. ‘Bij Glenkinchie krijgen mensen een eerste indruk van onze plannen voor bijvoorbeeld Clynelish, Cardhu en Caol Ila’, zegt Ramsay Borthwick, de manager van Glenkinchie.’

Er is een handvol nieuwe rondleiding beschikbaar, zoals de Glenkinchie Flavour Journey, Whisky in the Wild tour, Warehouse and Cask Tour, Flowers and Cocktails Class en een Behind the Scenes Tour and Tasting.

Generated by Feedzy