GlenAllachie viert feestdagen met 21-jarige whisky

GlenAllachie 21 yrsOm alvast een voorschot te nemen op de feestdagen, brengt GlenAllachie een nieuwe 21-jarige whisky uit. Deze single malt is gebotteld op vatsterkte en van deze eerste batch zijn wereldwijd slechts 1600 flessen beschikbaar.

De GlenAllachie 21yo Cask Strength Batch One rijpte in vijf Pedro Ximénez puncheons en hogsheads uit 1997 en 1998. Deze vaten zijn uitgekozen door Billy Walker, die in 2020 nog verkozen werd tot Master Distiller/Blender of the Year tijdens de Icons of Whisky Awards.

GlenAllachie heeft ruim 50.000 vaten op voorraad, maar specifiek deze vijf vaten zijn uitgekozen om hun rijke sherryinvloed en smaken als boterbabbelaars en chocola. ‘Sommige whisky’s zijn echt heerlijk om mee aan de slag te gaan’, zegt Walker. ‘Onze 15-jarige die we vorig jaar lanceerden valt in die categorie, en deze 21-jarige absoluut ook.’

Sherryvaten uit dit jaar zijn zeldzaam, zo ik heb ze nauwlettend in de gaten gehouden sinds we de distilleerderij in 2017 kochten. We bottelen deze vaten nu op hun absolute hoogtepunt. Ze zijn perfect in balans en hebben veel diepgang en complexiteit. Om dat optimaal te kunnen ervaren, hebben we de whisky op vatsterkte uitgebracht.’

De aanbevolen verkoopprijs is 199 pond in het Verenigd Koninkrijk. Voor Nederland en België is dat nog niet bekend.

Generated by Feedzy