Bouw Schotlands eerste verticale distilleerderij begonnen

Port of LeithDe bouw van Schotlands eerste verticale distilleerderij is begonnen. De nieuwe Port of Leith Distillery in Edinburgh wordt straks 40 meter hoog en ligt op een steenworp afstand van het Royal Yacht Brittania.

Op de bovenste verdieping van de distilleerderij, die naar verwachting in 2020 haar deuren opent, komt een whiskybar met uitzicht op Edinburgh Castle. Met behulp van twee koperen distilleerketels wordt de capaciteit van de Port of Leith Distillery maximaal één miljoen flessen per jaar.

Het project is het geesteskind van Patrick Fletcher en Ian Stirling, die al sinds hun jeugd bevriend zijn. ‘De passie voor whisky hebben we al lang’, vertelt Ian. ‘Het is dan ook een grote droom die uitkomt om deze geweldige, moderne Schotse distilleerderij in onze thuisstad te bouwen.’

Toen we eenmaal de juiste locatie hadden gevonden ging het snel. We werden aanvankelijk door de eigenaren van het terrein benaderd. Het stuk grond is niet groot, maar de locatie is fenomenaal’, zegt Ian.

De distilleerderij kost 12 miljoen pond en wordt bekostigd door privé-investeerders en whiskyfans van over de hele wereld. Als de distilleerderij straks klaar is, levert deze ongeveer 50 banen op.

Generated by Feedzy